Lotte Dalager Underviser og inspirator

Rummelighed i relationer - i et mentaliseringsperspektiv

Efteruddannelse for pædagogisk personale og andre, der arbejder med mennesker.

Er du socialrådgiver, pædagog, lærer, psykolog, mentor eller lignende og arbejder med børn, unge og voksne, hvor du dagligt bruger dig selv? Oplever du af og til, at det er svært at sætte grænser, at du bliver for involveret, at du føler du bliver misforstået eller du "mister dig selv"? Det er situationer, de fleste, der arbejder med mennesker, oplever fra tid til anden. Ind imellem slider det så meget, at vi kan få svært ved at skille tingene ad.

Når vi arbejder med andre mennesker har det afgørende betydning, at vi kan støtte dem i at udvikle personlige og sociale kompetencer. Det kræver, at vi kender vores egen mentaliseringsevne - altså vores egen forståelse af, hvad vores tanker og følelser betyder for vores adfærd, og hvordan det gør os i stand til at sætte os i den andens sted. Det kræver, at vi kan rumme både os selv og den anden.

På kurset vil du få viden om og erfaring med din egen mentaliseringsevne. Du vil blive introduceret til de mest grundlæggende begreber inden for mentalisering, og vi vil sætte lys på det, der ind imellem gør det utroligt kompliceret at være sammen med andre. 

Hvordan træner vi nærvær?
Hvad betyder kropssprog, stemmeføring, ordvalg?
Hvad vil det sige at lytte til sin mavefornemmelse?
Hvordan bliver vi på egen banehalvdel?
Hvordan passer vi på os selv i en udfordrende relation?
Hvordan øver vi os i at "føle med" og ikke "føle som" den anden?

"Rummelighed i relationer" er et kursus for dig, der gerne vil blive skarpere på din egentilstand i samværet med andre og i arbejdet med mennesker. Vi vil arbejde med både den individuelle samtale og det at facilitere og undervise grupper. Når du går fra kurset vil du have nye redskaber og en god fornemmelse af, hvordan du bidrager til inkluderende fællesskaber med udvidet forståelse og empati. 

Kurset er baseret på mine mange års erfaring med undervisning og mit eget arbejde med mentalisering, nærværstræning og den nyeste hjerneforskning. Undervisningen vil være en vekselvirkning mellem teori og øvelser og med fokus på, at det er direkte brugbart i din hverdag. 

 

Praktisk

Kurset henvender sig til pædagogisk personale og andre, der arbejder med mennesker.

Kurset foregår på skønne Constantia2 ved Brabrandsøen i Århus
http://constantia2.dk/
Der er mulighed for overnatning, hvis du skulle få brug for det.

Dato 12. + 13. april 2016
9.00-15.00 (8.30 morgenmad)
Prisen inkluderer morgenmad, frugt, frokost og kage.
Max 16 deltagere

Pris: 2700,- for begge dage + 800,- for 1 x individuel opfølgning.
Priserne er excl moms.
Betaling ved tilmelding på reg. 7670 konto. 4869843, Skriv: Navn og "Rummelighed i relationer"

Om Lotte

Jeg holder kurser for medarbejdere, der arbejder med børn, unge og voksne. Jeg giver supervision, holder foredrag, underviser og har individuelle samtaler.

Læs mere om mig her