Lotte Dalager Underviser og inspirator

Intro til Robusthed.dk

D. 14.-15. september 2015

Robusthed.dk

Robusthed handler om at blive god til at klare dagens udfordringer i stort og småt, især når livet er svært. Robusthed kan bruges til lidt af hvert, f.eks.: Opleve noget spændende, gøre det nemmere at lære, træffe gode beslutninger og forebygge stress & konflikter.

Alt det foregår naturligvis mellem mennesker og inde i vores tanker og følelser.

Kursusindhold:

På kurset vil vi dykke ned i teorien og principperne bag robusthed.dk. og sætte fokus på udvikling af børn, unge og voksnes robusthed

Robusthed udvikles gennem passende udfordringer! På kurset kommer vi omkring temaer som:

  • Hvordan får vi en større viden om og forståelse for de tanker, vi har om os selv, vores liv og vores omgivelser
  • Hvordan får vi en større forståelse for, hvordan vores tanker påvirker vores adfærd?
  • Hvordan lærer vi at lytte til egne fornemmelser og intuition
  • Hvordan træffer vi valg, opstiller realistiske mål og stiller skarpt på, hvad der er passende udfordringer.
  • Hvad sker der i hjernen, når vi har svært ved at koncentrere os - og svært ved, at lære at lære
  • Forståelse af hjernens alarm-system - hvad kan jeg selv gøre, når jeg har det svært? Hvad kan andre gøre?
  • Hvordan bliver vi bedre til at forstå og handle i konfliktsituationer
  • Robusthed handler også om at indgå i sunde relationer og kunne tåle kritik

Metoderne bliver brugt i individuelle samtaler, i gruppe- og klasseundervisning, som ledelsesværktøj og i al form for hverdagspædagogik

Form:

Undervisningen kobler sig på deltagernes egen praksis og bygges op som en vekslen mellem teori og øvelser, der kan bruges direkte i det daglige arbejde. Metodisk tages udgangspunkt i mentalisering og elementer fra mindfulness, ACT og kognitive metoder.  

Der vil blive mulighed for et modul 2.

Kurset er udviklet i samarbejde med:
Overlæge Poul Lundgaard Bak og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Praktisk

Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med børn, unge og voksne.
Licensen til Robusthed.dk ligger i Komiteen for Sundhedsoplysning og du skal være certificeret instruktør for at undervise/uddanne medarbejdere.

Kurset foregår på Salonsalon http://salonsalon.dk/ i naturskønne omgivelser. Åstrup Strandvej 68A, 8541 Skødstrup ved Århus

Kl 8.30-15.00 begge dage
Pris 1250,- pr dag (eksl moms)
Prisen inkluderer morgenmad, frugt, frokost og kage.
Max 20 deltagere
Tilmelding til lotte@dalager.com. eller ring for spørgsmål eller nærmere oplysninger på 42 48 60 90.
Der er mulighed for overnatning - kontakt Kasper Vejvad Jørgensen
86 75 93 11 eller 31 65 80 08 - kv@salonsalon.dk

Fakta:
Hvad er Robusthed.dk?
Robusthed.dk er en del af forskningsprogrammet for mental Børnesundhed under Komiteen for Sundhedsoplysning og er udviklet af overlæge Poul Lundgaard Bak. Programmet tager afsæt i teorien om mentalisering. Robusthed handler om at blive god til at klare dagens udfordringer i stort og småt, især når livet er svært. Robusthed kan bruges i mange sammenhænge - det gør det nemmere at lære, træffe beslutninger og forebygge stress & konflikter. Programmet indeholder praktisk viden om robusthed for børn, unge og voksne - formidlet i hverdagssprog. Her bringes både god gammel og ny viden om tanker, følelser og hjernen og viden om mobning i spil. Der er også viden og inspiration i forhold til løsning af en række almindelige og alvorlige problemer. Erfaringer viser, at programmet kan bidrage til reduktion af alvorlige konflikter blandt børn og unge med mere end 90 % - og bidrage til betragtelig reduktion i stress-relateret sygefravær hos voksne.

Underviser
Lotte Dalager er uddannet pædagog og har mange års erfaring i arbejdet med unge i klubregi i Bispehaven i Aarhus. Hun har været vejleder på EGU, og er uddannet mentaliseringskonsulent og har arbejdet som konsulent med Robusthed i Sundhed og trivsel, Børn og Unge, Aarhus kommune.
Lotte underviser unge i robusthed, er supervisor i forskellige projekter og laver efteruddannelses-forløb for pædagogisk personale.

Om Lotte

Jeg holder kurser for medarbejdere, der arbejder med børn, unge og voksne. Jeg giver supervision, holder foredrag, underviser og har individuelle samtaler.

Læs mere om mig her